Het Nederlandstalige Etsy Blog

Boijmans wedstrijd: Onverwacht Ambacht

Etsy.com handmade and vintage goods

Van 9 maart t/m 20 mei is in Museum Boijmans Van Beuningen de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht te zien. Deze tentoonstelling geeft een uniek overzicht van de meest verrassende objecten door mensenhanden gemaakt, van vroeger tot nu. De tentoonstelling wil helderheid scheppen in de wirwar aan veelal romantische clichés die bestaan over het ambacht en vakmanschap. Conservator Mienke Simon Thomas: “Met onze rijke collectie van handgemaakte voorwerpen en alle kennis die daarover in de loop der jaren in het museum is vergaard, willen we het niveau van de discussie over het ambacht verdiepen en het beeld dat de mensen ervan hebben aanzienlijk verrijken.”

Etsy bij het Boijmans

Als we denken aan handmade, dan denken wij natuurlijk aan Etsy! Daarom organiseert Etsy in het kader van de tentoonstelling een klapper van een Etsy Labs tijdens de Museumnacht op 9 maart,  twee speciale workshops gericht op verkopers (14 en 28 april – zet ze vast in je agenda!), een themadag over ‘the Handmade Economy’ (22 maart) én een speciale wedstrijd van het museum voor Etsy verkopers. Hou het blog en de Facebook pagina in de gaten voor meer informatie en inschrijvingen.

Wedstrijd: Onverwacht Ambacht

Museum Boijmans Van Beuningen geeft middels een bijzondere wedstrijd Etsy verkopers de kans om hun handgemaakte product tentoon te stellen in de KunstStudio van het museum. De winnaars van de publieks- en juryprijs krijgen bovendien hun eigen plek op de exclusieve Hand Made markt op 12 mei om hun producten te tonen en verkopen aan een kunst- en designminnend publiek.

Voor de wedstrijd is het museum op zoek naar bijzondere, handgemaakte producten die een traditioneel ambacht combineren met een vernieuwende en inspirerende  insteek.

Dus: combineer jij traditionele houtbewerkingstechnieken met een moderne toepassing (iPad stands?), heb je een passie voor de borduurtechnieken van je oma, maar passen die volgens jouw perfect op die moderne vazen, of ben jij die geweldige verkoper die met moderne technieken oude gebruiksvoorwerpen nieuw leven inblaast? Of misschien combineer jij wel op een heel andere manier je ambacht met design? Doe dan mee aan de wedstrijd ‘Onverwacht Ambacht’ van Museum Boijmans Van Beuningen. De wedstrijd is alleen voor Etsy verkopers, dus als je nog twijfelde over het openen van een shop: dit is wellicht dat laatste zetje?

Wat moet je doen om mee te doen?
Museum Boijmans Van Beuningen verzamelt alle inzendingen via een speciale Flickr Pool.
Plaats voor 8 april a.s. één beeld van het product dat volgens jou het meest voldoet aan de beschrijving hierboven. Vervolgens:

 • Geef je de foto de naam van je Etsy shop, dus: Shopnaam.Etsy.com
 • Tag je de foto met #onverwachtambacht
 • Neem je in de beschrijving van de foto  de volgende informatie op:
  • Je volledige naam
  • Nogmaals het adres van je Etsy shop waar het product te koop is
  • Een korte beschrijving van je product
  • Een beschrijving van hoe jij vindt dat jouw gebruik van ambacht onverwacht is
  • Een e-mail adres waarop we je kunnen bereiken.

Alle inzendingen worden door het Boijmans bekeken en worden alleen toegelaten als ze voldoen aan deze eisen. Alleen open voor mensen met een Etsy shop woonachtig in Nederland of België. Voor meer vragen over de wedstrijd en hoe je mee kunt doen, neem dan contact op met Museum Boijmans van Beuningen via de mail.

Klik hier om je foto op Flickr te plaatsen en mee te doen!

130127_BB_NL